Cannes Yachting Festival 2020 gaat door, FJORD is aanwezig!

Ondanks het coronavirus verwacht het organisatieteam van Cannes Yachting Festival dit najaar een bezienswaardige 43e editie op poten te zetten. De Franse beurs staat gepland van 8 tot en met 13 september. Daarmee zal dit de eerste grote Europese in-water boat show sinds maanden zijn.

Het organiseren van het Yachting Festival is altijd al een complexe opgave. De huidige gezondheidssituatie vormt een extra grote uitdaging voor de organisatie. “Onze teams gaan deze nieuwe uitdaging aan met vastberadenheid en aanpassingsvermogen,” aldus de organisatie. “We houden de wereldwijde situatie van onze industrie goed in de gaten. De invloed van de Covid-19 gezondheidscrisis is groot. We passen de show hierop aan met extra voorzorgsmaatregelen.”

Nieuw op de show

Naast de maatregelen rondom corona wordt er ook hard gewerkt aan nieuwe showelementen. Nieuw voor deze 2020-editie is onder andere de Quai Saint Pierre waar de snelle dagboten samen komen in de oude haven. Ook de Quai Max Laubeuf is herontworpen met de focus op gemotoriseerde multihulls. Op de kade staan de buitenboord- en binnenboordmotoren wederom centraal.

Daarnaast krijgt de Luxury Gallery een nieuwe presentatie die nog meer luxe en vakmanschap zal uitstralen. In Port Canto komen de zeiljachten te liggen. Hiervoor zijn ongeveer 110 jachten aangemeld, waarvan zestig langer dan vijftien meter. Aanvullend is er ruimte voor een nieuwe horecaruimte. De Concours d’Elégance parade met bijzondere klassiekers en moderne boten tot 12 meter staat op de agenda voor zaterdag 12 september.

https://www.bootaanboot.nl/2020/06/43930-43930