Range
Fjord 44 Coupe 024 Exterior People Cruise 0308 (1)
Published: 06-08-2019

Extravagant, sexy, krachtig, zeewaardig, een ongestoorde walk-around en een open dek lay-out – dat zijn de kernwaarden van Fjord. Nu presenteert het Noorse botenmerk een nieuw soort Fjord met een uiterst bijzonder kenmerk: de arc-sedan, oftewel een ‘boogsalon’.

Gestroomlijnd dekhuis
De stijlvolle, authentieke open lay-out die kenmerkend is voor het motorjachtmerk Fjord is nu aangevuld met een luxe en gestroomlijnd dekhuis. Deze arc-sedan is een multifunctionele constructie, gebouwd met echt glas, roestvrijstaal en hoogwaardige composietmaterialen. Het heeft een stijlvol boogontwerp en verbetert de gebruiksomgeving van deze Fjord. Twee zijdeuren aan de voorzijde, twee elektrische ramen aan de zijkanten, een elektrisch schuifdak en een majestueuze dubbele schuifdeur aan de achterzijde maken de boogsalon zo veelzijdig mogelijk. In te koude of te warme omstandigheden kan het worden gesloten en zodra dit gewenst is, kan het opnieuw worden geopend. Bovendien heeft elk deel van de boogsalon een royale stahoogte. De panoramische beglazing geeft te allen tijde een prachtig 360 graden uitzicht. Bij het openen van de dubbele schuifdeuren aan de achterzijde smelten de salon en de cockpit samen tot één grote leefruimte.


FJORD 44 Coupé

Walk-around
Een ander bijzonder kenmerk van de boogsalon is de ongestoorde rondgang naar buiten (de zogeheten ‘walk-around’), een handelsmerk van Fjord. De hoge verschansing aan alle zijden maakt veilige doorgang rond de boot mogelijk, waardoor het praktisch en veilig is, zelfs voor kleinere kinderen.

Snelle zomerboot
Twee Volvo Penta IPS 600 motoren bezorgen de nieuwe Fjord 44 Coupé een snelheid tot 36 knopen. Vier slaapplaatsen en een royale badkamer beneden maken deze Fjord tot een perfecte zomerboot, die ook in koudere omstandigheden comfort biedt.

Ondanks het dekhuis biedt de Fjord 44 Coupé dezelfde spannende ervaring als de open Fjord-modellen. Nog meer zelfs. Een nieuw ontwikkeld zwemplatform verlengt deze boot tot 13,45 meter en is uitgerust met een hydraulisch hoog/laag-systeem met een automatisch openende trap.

De Nederlandse première van de nieuwe Fjord 44 Coupé vindt plaats tijdens de HISWA te water, van 4 tot en met 8 september 2019 in Bavavia Haven te Lelystad.